Oyungezer

Kısaca: Oyungezer, 2007 yılında kurulan ve Seti Yapım ve Yayıncılık tarafından yayımlanan aylık bağımsız oyun dergisidir. Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş., Vogel Burda'yı aldıktan sonra Level dergisinden ayrılan yazar topluluğu, bir araya gelerek Oyungezer'i oluşturmuşlardır. ...devamı ☟

Oyungezer
Oyungezer

Dergi Künyesi | isim = Oyungezer | resim = | kapak = | kategori = Bilgisayar dergileri | editör = Sinan Akkol | firma = Seti Yapım ve Yayıncılık | tür = Aylık | fiyat = 6.50 YTL | ilk = Kasım 2007 | ülke = flag|Turkey Türkiye | dil = Türkçe | web = Oyungezer Online | issn = 1307-8933

Oyungezer, 2007 yılında kurulan ve Seti Yapım ve Yayıncılık tarafından yayımlanan aylık bir bağımsız oyun dergisidir. İlk sayısı 1 Kasım 2007 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Tarihçe

Ağustos ayında Doğan Burda`nın Vogel Burda Yayıncılık`ı satın alması üzerine Level dergisinden ayrılan yazarlar, aynı ay içerisinde yeni bir dergi kurma kararı almışlardır. Eylül ayında, yazarların şahsi blog sayfaları üzerinden okuyucu kitlesiyle iletişime geçilmiş ve isim dahi okuyucular arasından birinin önerisiyle seçilmiştir. Ekim ayında dergi hazırlıklarına giren ekip, Level`dan ayrılan yazarların yanı sıra kadrosuna Mert Hakkı Bingöl, Ali Sezgin ve Yiğitcan Erdoğan gibi yeni yazarları da katmıştır.

Bölümler

Derginin ön inceleme bölümü 360drc adındadır ve editörü Serpil Ulutürk`tür. 360drc bölümünün ardından oyun dünyasındaki eksiklik ve çarpıklıklardan dem vurulan Oyunezer bölümü gelmektedir, bu bölümü her ay farklı bir editör yazmaktadır. Oyunezer`in ardından İnceleme bölümü gelmektedir. İnceleme bölümü PC ve Konsol olarak ikiye ayrılmıştır, PC bölümü spesifik bir editörün denetimi altında değilken, Konsol bölümü "Console Master" adı altında MegaEmin lakaplı Emin Barış denetiminde hazırlanmaktadır. Konsol bölümünün arkasında Eser ve Erce Güven kardeşlerin hazırladığı ve oyun taktiklerinin verildiği Oyun Canavarı, Göker Nurbeyler`in editörlüğünü yaptığı Online bölüm ve Tuğbek Ölek, Olgay Ertez ve Kaan "jesuskane" Alkın`ın hazırladığı donanım ağırlıklı Organize Sanayi gelmektedir. Arka sayfalarda ise Piksel isimli, eski zamanların oyunlarını anlatan bir bölüm ve Mehmet Kentel`in okuyucu mektuplarını yanıtladığı Posta İdaresi bölümü bulunmaktadır.

Köşeler

Eski dergilerinde hep köşe yazmış olan Sinan Akkol, Tuğbek Ölek, Göktuğ Yüksel ve Serpil Ulutürk, burada yine köşe yazmaktadırlar Sinan Akkol`un köşesinin ismi Had Safhada, Tuğbek Ölek`in köşesinin ismi Cesur Yeni Dünya, Göktuğ Yüksel`in köşesinin ismi N.E.M., Serpil Ulutürk`ün köşesinin ismi ise Rüya Tamirleri`dir. Bunların arasına Kasım 2007`de oyun dışı haberler veren Ekran Dışı bölümünü hazırlayan Güven Çatak ve Aralık 2007`de En Sevdiğim isimli bir köşe yazan MUDER lakaplı Muammer Derebaşı da katılmıştır.

Promosyon

Oyungezer dergisi her ay içerisinde toplam 8 gb materyal içeren bir adet DVD vermektedir. Demo portföyü oldukça geniş olan dergi, ilk iki sayısında Crysis, London ve Unreal Tournament 3 demoları benzeri yüksek profilli oyunların demolarını vermiştir. Oyungezer ayrıca ilk sayısı şerefine Ogame gibi Gameforge oyunlarında geçerli olan 5 YTL değerinde bir e-pin vermiştir. Dördüncü sayısında ise dev boyutta bir World of Warcraft posteri vermiştir.

İnceleme Sistemi

Oyungezer`de notlar 10 üzerinde verilmektedir. Fakat not aralığı 1 ve 10 arası olmasına rağmen, küsuratlar da işin içine girdiği için yüzlük sisteme yakın bir sistem hala mevcuttur. Derginin bugüne kadar verdiği en yüksek not 9.7 olup, Tuğbek Ölek tarafından Crysis`e verilmiştir. Ekip, Assassin`s Creed gibi kaliteli olup ay başında çıkacak oyunları herkesden önce edinip gelecek aya bırakmadan inceleyecek bir deneyim ve alt yapıya sahiptir.

Linkler



Dergi-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.