--}}

Nilüfer Açıkalın

Nilüfer Açıkalın (d. 1967 İstanbul) Sinema ve tiyatro oyuncusu, öykü yazarı.

Nilüfer Açıkalın (d. 1967 İstanbul) Sinema ve tiyatro oyuncusu, öykü yazarı.



1967`de İstanbul`da doğan Açıkalın, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimi alarak mezun oldu. 1987`den bu yana tiyatro, sinema ve TV`de otunculuk yapmakta.

Kısa öykülerinden oluşan dört öykü kitabı yazan sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatrolarında da çalıştı. Halen yönetmen Orhan Oğuz ile evlidir.

Ödülleri

  • 14.Orhan Arıburnu Ödülleri, 2003, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu


Kitapları

  • Bıçak Sırtı, Gendaş Yayınları, 1999, ISBN 975-308-099-9
  • Saklı Safkan, Chiviyazıları yayını, 2002, ISBN 975-8663-15-1
  • Çocuk Oyuncağı Değil, Gendaş Yayınları, 2000, ISBN 975-308-281-9
  • İyiler Yalnız Gezer, Biz+ yayınları, 2007, ISBN 9944114022;


Filmografisi



  • Hepimiz Kardeşiz - 2005
  • Otel İstanbul - 2005
  • Bekleme Odası - 2003
  • Serseri Aşıklar - 2003
  • Havada Bulut - 2002
  • Kiralık Kadın - 2000
  • Artık Sevmeyeceğim - 2000
  • Beyoğlu Rüyası - 2000
  • Şaşı Felek Çıkmazı - 2000
  • Dansöz - 2000
  • Güle Güle - 1999
  • Kimsecikler - 1999
  • Harem Suare - 1999
  • Kara Kentin Çocukları - 1999
  • Karanlıkta Biri Var - 1998
  • Deniz Bekliyordu - 1996
  • Şovalye, Pamuk Prenses ve Hain - 1996
  • Beşi Bir Yerde - 1996
  • Sihirli Ceket - 1996
  • Yer Çekimli Aşklar - 1995
  • Gülşen Abi - 1994
  • Çılgın Aşıklar - 1993
  • Şaşkın Gelin - 1993
  • Yağmur Beklerken - 1992
  • Talaz - 1992
  • İlk Aşk - 1991
  • Ada - 1988
  • Zengin Mutfağı


Tiyatro oyunları



Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.