--}}

Nevra Serezli

Nevra Serezli, Asıl adı Nevra Şirvan (d. 1944, Ankara), Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Nevra Serezli, Asıl adı Nevra Şirvan (d. 1944, Ankara), Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.



ABD`de tiyatro eğitimi gören sanatçı, 1965`te Dormen Tiyatrosu`nda profesyonel sanat hayatına başladı. 1967`de Ankara Sanat Tiyatrosu`nda, 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile, 1984-1989 arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu`nda çalıştı. 1990`da tekrar Dormen Tiyatrosu`nda bir süre görev yaptıktan sonra, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.

Ayrıca dublaj sanatçılığı da yaparak, tv reklamlarında rol alan Serezli, dizi filmlerde de oynadı.

Filmografisi

  • Unutulmayanlar- 2006
  • Mühürlü Güller - 2003
  • Sihirli Annem - 2003
  • Anne Babamla Evlensene - 2002
  • Vay Anam Vay - 2001
  • Kadınlar Kulübü - 1999
  • Sonradan Görmeler - 1994
  • Ekran Aşıkları - 1989
  • Önce Canan - 1988
  • Kavanozdaki Adam - 1987
  • Şendul Şaban - 1985
  • Aşık Oldum - 1985
  • Atla Gel - 1984
  • Metres - 1983
  • Dönme Dolap - 1983
  • Kılıbık - 1983
  • Renkli Dünya - 1980
  • Zübük - 1980
  • N`Olacak Şimdi - 1979
  • Şıpsevdi - 1977
  • Özgürlüğün Bedeli - 1977
  • İntikam Meleği / Kadın Hamlet - 1976
  • Saffet Beni Affet - 1976
  • Bülbül Ailesi - 1976
  • Ahududu - 1974


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.