--}}

Mustafa Arslan

Mustafa Arslan ile aşağıdakiler kastedilmiş olabilir:



Mustafa Arslan,   (d. 1955, Reşadiye, Tokat - ö. 13 Temmuz 2006, Ürgüp),   Tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar, yönetmen.

1966 yılında Şehir Tiyatroları`na girdi. Birçok oyunda görev aldı. ``Ağustos Böceği İle Karınca`` (1992 Akademi Kitabevi En İyi Çocuk Yazını Ödülü), ``Kuş Cenneti``, ``Kargadan Çıktık Yola``, ``Akıllı Köse``, ``Oyuncağım Sevgi Olsun``, ``Keloğlan`ın Fendi``, ``Yuvasını Kaybeden Ayı`` ve ``Hoca Nasreddin`` isimli çocuk oyunlarının da yazarı olan sanatçı, televizyon için çok sayıda projede çalıştı. Şehir Tiyatroları`nda yönetim kurulu üyeliğinde bulunup, Genel Sanat Yönetmen yardımcılığı yaptı.

Yönettiği bazı oyunlar



  • İsmail Kaygusuz, Silvan`lı Kadınlar
  • Ali Göçer, Bir Gece Bekçisi Daha
  • Cengiz Aytmatov, Gün Uzar Yüzyıl Olur
  • Cahit Atay, Sultan Gelin
  • Nurhan Karadağ, Tembel Memiş




Rol aldığı bazı oyunlar





Filmografisi



  • Ayva Sarı Nar Kırmızı - 2004
  • Kimse Beni Sevmiyor - 2001
  • Kuzgun - 1999
  • Otostop - 1996
  • Bana Sevgiyi Anlat - 1996
  • Yarasa - 1994
  • Kaygısızlar - 1994
  • Kızılırmak Karakoyun - 1993


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.