--}}

Metin Akpınar

2 Kasım 1942 doğumlu sanatçı, 1962 yılında Türk Talebe birliğinde amatör tiyatro yaparak sanat hayatına başladı. 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda “ Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım ” ilk profesyonel oyununa imza atan Akpınar, 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı.

2 Kasım 1942 doğumlu sanatçı, 1962 yılında Türk Talebe birliğinde amatör tiyatro yaparak sanat hayatına başladı. 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda “ Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım ” ilk profesyonel oyununa imza atan Akpınar, 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı.

Sanatçı, “ Vatan Kurtaran Şaban ”, “ Bu Şehri İstanbul Ki ”, “ Yalan Dünya ”, “ İnsanlığın Lüzumu Yok ”, “ Aşk Olsun ”, “ Deliler ” ve “ Geceler ” gibi pek çok önemli oyunda rol aldı.

Özellikle son yıllarda sıkça karşısına geçtiği kamera, Akpınar’ın oyunculuk kariyerinde önemli bir yer tuttu. Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanınan aktör, “ Nereye Bakıyor Bu Adamlar ”, “ Davetsiz Misafir ”, “ Patron Duymasın ”, “ Köyden İndim Şehire ”, “Petrol Kralları ” gibi filmlerde rol aldı.

Akpınar Kemal Sunal ile birlikte oynadığı ve yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı “ Propaganda ” filmiyle adından söz ettirdi. Zeki Alasya ile birlikte yarattıkları şaşkın kahraman ikilisini geride bıraktığını açıklayan aktör, bundan sonraki kariyerine kendi başına devam etme kararı aldı. Akpınar, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak ve Zeki Alasya gibi emektar oyuncuların yer aldığı “ Güle Güle ” filminde rol aldı.

Deneyimli oyuncu son olarak, yönetmenliğini Tunç Başaran’ın üstlendiği “ Abuzer Kadayıf ” adlı bir filmde rol aldı. Akpınar, Sibel Turnagöl ve Talat Bulut’un da yer aldığı filmde, saygın ve başarılı bir insan olmasına rağmen geçim sıkıntısı çeken ve bu yüzden Abuzer Kadayıf adıyla arabesk şarkıcısı kimliğine bürünen öğretim üyesi Ersin Balkan’ı canlandırdı.

Filmleri (42)

Son filmleri

Kafalar Karışık
Kafalar Karışık

Atakan, zengin sevgilisi Buse'ye aşıktır. Evlenmelerinde tek engel ise Buse'nin dedesidir. Atakan da...

Amerikalılar Karadeniz'de 2
Amerikalılar Karadeniz'de 2

ABD’nin olası bir tehdide karşı Tahran’ı vurmak üzere Karadeniz’in deniz tabanında konuşlandırdığı f...

Eve Giden Yol 1914
Eve Giden Yol 1914

Birinci Dünya Savaşı’nın Osmanlı İmparatorluğu topraklarını yangın yerine çevirmeye başladığı yıllar...

Filmografi

Sene Film adı
1972 Tatlı Dillim
1973 Oh Olsun Metin rolünde
1973 Canım Kardeşim Kancı Mehmet rolünde
1973 Feryat Gazinodaki Adam rolünde
1973 Yalancı Yarim Mahmut rolünde
1974 Mavi Boncuk
1974 Köyden İndim Şehire Hayret rolünde
1974 Salak Milyoner Hayret rolünde
1974 Hasret Alev's Manager rolünde
1974 Mirasyediler Metin rolünde
1975 Beş Milyoncuk Borç Verir misin? Metin rolünde
1975 Nereden Çıktı Bu Velet Yazar
1975 Nereden Çıktı Bu Velet Metin rolünde
1975 Güler misin Ağlar mısın Metin rolünde
1976 Her Gönülde Bir Aslan Yatar Danyal rolünde
1976 Nereye Bakıyor Bu Adamlar Metin rolünde
1976 Hasip ile Nasip Nasip rolünde
1977 Aslan Bacanak Halim rolünde
1977 Sivri Akıllılar Metin rolünde
1978 Petrol Kralları
1978 Cafer'in Çilesi Refik rolünde
1979 Köşe Kapmaca Halis rolünde
1979 Vay Başımıza Gelenler Halis rolünde
1981 Şaka Yapma Metin rolünde
1982 Görgüsüzler Vakkas (uncredited) rolünde
1982 Baş Belası (Bas Belası Yesilcam) Metin rolünde
1983 Dönme Dolap
1983 Davetsiz Misafir
1984 Yasaklar
1985 Patron Duymasın
1985 Yanlış Numara Erol rolünde
1986 Namus Düşmanı Ali rolünde
1999 Propaganda Rahim rolünde
2000 Güle Güle Galip rolünde
2000 Abuzer Kadayıf Ersin / Abuzer rolünde
2003 Rus Gelin Cast rolünde
2005 Eğreti Gelin Tavid rolünde
2005 Döngel kârhanesi
2006 Kısık Ateşte 15 Dakika Resul rolünde
2006 Eve Giden Yol 1914 Reşat Ağa rolünde
2007 Amerikalılar Karadeniz'de 2 Muhtar Salih rolünde
2018 Kafalar Karışık


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.