--}}

Münir Özkul

Türk sinema ve tiyatro sanatçısı. Sanat hayatına Bakırköy Halkevi'nde tiyatro ile başladı. İstanbul ve Ankara'da Devlet tiyatroları ve İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarında rol aldı. Tiyatro Ses, Küçük Sahne gibi özel tiyarolarda Sadri Alışık, Cahit Irgat, Nevin Akkaya ve Şükran Güngör gibi oyuncularla görev aldı. Rol aldığı Fareler ve İnsanlar adlı oyunun yönetmeni Muhsin Ertuğrul ile tanıştı.s

Münir Özkul, (d. 15 Ağustos 1925, İstanbul) Türk sinema ve tiyatro sanatçısı.

Sanat hayatına Bakırköy Halkevi'nde tiyatro ile başladı. İstanbul ve Ankara'da Devlet tiyatroları ve İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarında rol aldı. Tiyatro Ses, Küçük Sahne gibi özel tiyarolarda Sadri Alışık, Cahit Irgat, Nevin Akkaya ve Şükran Güngör gibi oyuncularla görev aldı. Rol aldığı Fareler ve İnsanlar adlı oyunun yönetmeni Muhsin Ertuğrul ile tanıştı.

Ancak 1950'lerden itibaren rol almaya başladığı sinema filmleri ile asıl ününü kazandı. Özellikle 1970'lerin kalabalık kadrolu ve genellikle Ertem Eğilmez'in yönettiği filmlerde önemli roller...

Filmleri (82)

Son filmleri

Yaman Gazeteci
Yaman Gazeteci

A Ay
A Ay

12 yaşlarında olan Yekta geleneklerinden ve aile köşkünden kopamayan halası ile yaşamaktadır. Adada...

Kadersiz Kullar
Kadersiz Kullar

Köylü kızı Aysel, alkolik babasının baskısıyla başlık parası için yaşlı bir adamla evlendirilir. Gen...

Filmografi

Sene Film adı
1956 Kalbimin Şarkısı Münir rolünde
1958 Altın Kafes Ahmet rolünde
1965 Bilen Kazanıyor Mıstık rolünde
1965 Senede Bir Gün Mahkum 1 rolünde
1965 Kart Horoz Mıstık rolünde
1965 Şoför Nebahat Bizde Kabahat Hüseyin rolünde
1966 Bir Millet Uyanıyor Tilki Onbasi rolünde
1966 Fakir Bir Kız Sevdim
1966 Sonsuz Geceler Raif rolünde
1967 Çifte Tabancalı Damat Frank Fuat rolünde
1967 Ölünceye Kadar
1968 Urfa-Istanbul Doktor rolünde
1968 Yayla Kartalı Hasan rolünde
1968 Kanlı Nigar Abdi rolünde
1968 İstanbul'da Cümbüş Var Dört Duvar Ahmet rolünde
1968 Kalbimdeki Yabancı Mücteba rolünde
1969 Bana Derler Fosforlu Zurna Kazım rolünde
1969 Boş Çerçeve
1970 Seven Ne Yapmaz
1970 Tatlı Meleğim Selim rolünde
1970 Şoför Nebahat
1970 Kalbimin efendisi
1970 Hayatım Sana Feda (Hayatim sana feda)
1970 Ali ile Veli Veli rolünde
1970 Arım Balım Peteğim Zeynep's father rolünde
1971 Senede Bir Gün
1971 Hayatım Senindir
1971 Beklenen Şarkı Kemani Latif Yanıkyay rolünde
1971 Solan Bir Yaprak Gibi Raşit Duman rolünde
1971 Hayat Sevince Güzel Deli Amca rolünde
1971 İbiş Newyork Canavarı
1971 Yedi Kocalı Hürmüz (Yedi kocali Hürmüz) Berber Hasan rolünde
1971 Bebek Gibi Maşallah Hüsnü rolünde
1971 Son Hıçkırık
1972 Tatlı Dillim
1972 Gönül Hırsızı Salih Reis rolünde
1972 Üç Sevgili
1972 Beyoğlu Güzeli
1972 Sev Kardeşim Mesut Güler rolünde
1973 Oh Olsun Burhan Usta, Alev's Father rolünde
1973 Kadifeden Kesesi Veli rolünde
1973 Yalancı Yarim Derviş rolünde
1974 Salak Milyoner Mehmet Çavuş rolünde
1974 Mavi Boncuk
1974 Hasret Ferdi's Father rolünde
1974 Beş Tavuk Bir Horoz
1974 Istırap Ahmet rolünde
1975 Gece Kuşu Zehra Abdullatif Kalkan rolünde
1975 Gülşah Gülşah'ın Dedesi rolünde
1975 Beş Milyoncuk Borç Verir misin?
1975 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Reşit rolünde
1975 Hababam Sınıfı Kel Mahmut rolünde
1975 Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı Kel Mahmut rolünde
1975 Bizim Aile Yaşar rolünde
1976 Aile Şerefi Rıza rolünde
1976 Hababam Sınıfı Uyanıyor Kel Mahmut rolünde
1977 Hababam Sınıfı Tatilde Kel Mahmut rolünde
1977 Gülen Gözler Yaşar rolünde
1977 Cennetin Çocukları Hasan rolünde
1978 Neşeli Günler (Neseli günler) Kazim rolünde
1979 Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor Kel Mahmut rolünde
1979 Erkek Güzeli Sefil Bilo Hüso rolünde
1980 Banker Bilo Hasan rolünde
1980 İbişo
1981 Gırgıriye Emin rolünde
1981 Gırgıriyede Şenlik Var Emin rolünde
1982 Görgüsüzler Murat'ın Amcası rolünde
1982 Buyurun Cümbüşe
1982 Talih Kuşu Mahmut Güney rolünde
1983 İlişki Murat'ın Babası rolünde
1983 Adile Teyze
1983 Şaşkın Ördek
1983 Gırgıriye'de Cümbüş Münir Hoştempo rolünde
1984 Kızlar Sınıfı Mahmut Hoca rolünde
1984 Gırgıriyede Büyük Seçim
1985 Garibim Ceylan
1985 Sarı Öküz Parası
1985 Ya Ya Ya Şa Şa Şa Selami rolünde
1986 Milyarder Mahmut rolünde
1987 Kadersiz Kullar
1988 A Ay
1995 Yaman Gazeteci Yaman rolünde


İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Münir Özkul
Münir Özkul