--}}

Mücap Ofluoğlu

Mücap Ofluoğlu (d. 4 Kasım 1923, İstanbul - ö.



Mücap Ofluoğlu   (d. 1920 - İstanbul)   Tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı, yönetmen, yazar.

Sanat hayatına 1943 yılında sinema ile başlayan Mücap Ofluoğlu, 1946`da Jül Sezar oyunu ile adım atmıştır. İstanbul Şehir Tiyatroları, İzmir Şehir Tiyatrosu, Küçük Sahne, Oda Tiyatrosu gibi oluşumlarda yer alan sanatçı, bir dönem kendi tiyatrosunu da kurmuş, Muhsin Ertuğrul`un izinde yürümüş, Moliere`in ``Hastalık Hastası`` adlı oyununu Türkiye`de ilk kez sahneye koymuştur. Ancak asıl tanınmasına yol açan rol, Şehir Tiyatrolarında oynadığı `Cyrano de Bergerac` rolü dür. Bunun yanısıra filmlerde Öztürk Serengil`i seslendirmesiyle de ün kazanan sanatçı, yönetmenlikte de başarılı olmuş, ayrıca şiir ve düzyazı kitapları yayınlamıştır.

Ödülleri





Kitapları



  • Aynada Tiyatro Anıları, Mitos Boyut Yayınları, Mayıs 2006
  • Suya Yazı Yazanlar, Mitos Boyut Yayınları, Kasım 2003
  • Ağlamakla Gülmek Arasında, Mitos Yayınları, Ekim 1993
  • Dünya Bir Sahnedir, Mitos Boyut Yayınları, Sonbahar 1995
  • Bir Avuç Alkış (Anılar), Mitos Boyut Yayınları, Mart 1996


Oynadığı ve yönettiği bazı oyunlar



Filmografisi



  • Kurtuluş- 1996
  • Süper Baba - 1993
  • Hadi Gel Bar - 1992
  • Bir Tren Yolculuğu - 1988
  • Biri Ve Diğerleri - 1987
  • Şahane Kadın - 1961
  • Günahkarlar Cenneti - 1958
  • Son Baskın - 1954
  • Kaldırım Çiçeği - 1953
  • Kırk Gün Kırk Gece - 1953
  • Kanlı Para - 1953
  • İki Kafadar Deliler Pansiyonunda - 1952
  • Kızıltuğ - 1952
  • Edi İle Büdü Tiyatrocu - 1952
  • Yıldırım Beyazıt Ve Timurlenk - 1952
  • Vatan İçin - 1951
  • Dertli Pınar - 1943


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Mücap Ofluoğlu
Mücap Ofluoğlu