İşkenceyi Önleme Grubu

Kısaca: Türkiye`de ve İzmir kentinde emniyet/jandarma gözetim yerlerinde işkence ve pek fena muameleye uğradığını iddia eden kişilerin başvurularını almak, gerekli adli tıp veya alternatif tıp raporları sağlandıktan sonra failler hakkında adli ve idari soruşturma açtırmak, açılan ceza davalarını ve disiplin soruşturmalarını sonuna kadar takip etmek amacıyla İzmir Barosu Yönetiminin 10 Aralık 2001 günlü kararıyla İşkenceyi Önleme Grubu (İÖG) faaliyete başladı. Amaç, sistemli olarak yürütülen ...devamı ☟

}

Türkiye`de ve İzmir kentinde emniyet/jandarma gözetim yerlerinde işkence ve pek fena muameleye uğradığını iddia eden kişilerin başvurularını almak, gerekli adli tıp veya alternatif tıp raporları sağlandıktan sonra failler hakkında adli ve idari soruşturma açtırmak, açılan ceza davalarını ve disiplin soruşturmalarını sonuna kadar takip etmek amacıyla İzmir Barosu Yönetiminin 10 Aralık 2001 günlü kararıyla İşkenceyi Önleme Grubu (İÖG) faaliyete başladı. Amaç, sistemli olarak yürütülen ve ceza muafiyetinden yararlanan işkence ve pek fena muamelelerine karşı sistemli ve yaygın bir avukat örgütlenmesi ile caydırıcı bir mekanizma kurmaktı.

Önceleri otuz gönüllü avukatla başlayan İÖG, yoğun seminer çalışmaları ile yaklaşık 100 avukata ulaştı. Adli Yardım sisteminde yer alan ve özel seminerlerle uzmanlaşan 250 avukat ile birlikte, gönüllü avukatlar, 24 saat boyunca başvuru almakta ve olaylara sıcak takiple müdahale etmekteydiler. İzmir Barosu Yönetim Kurulu`nun 7 Aralık 2004 tarihli kararıyla bu grup feshedilerek faaliyetlerine son verilmiştir.

kaynak: http://www.toplumsalhukuk.net/index.php?option=com_content&task=view&id=132&Itemid=1

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.