İstanbul Bölge Üniversiteleri Münazara Konseyi

Kısaca: İstanbul Bölge Üniversiteleri Münazara Konseyi, İstanbul bölge üniversiteleri münazara kulüpleri arasında iletişimi ve işleyişi destekleyici, kulüpler ve üniversiteler arası öğrenci topluluğudur. ...devamı ☟

İstanbul Bölge Üniversiteleri Münazara Konseyi, İstanbul bölge üniversiteleri münazara kulüpleri arasında iletişimi ve işleyişi destekleyici, kulüpler ve üniversiteler arası öğrenci topluluğudur.

Oluşumu

Türkiye Münazara Şampiyonasının kuruluşuna paralel, bu konsey 2001 yılında çalışmalarına başladı. İlk yılında belirli bir çerçeveye sahip olmayan konsey, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi temsilcilerinin düzensiz buluşmalarıyla kuruldu. İlerleyen yıllarda daha geniş katılımla toplantılarına devam etmiştir. 2007 yılı itibari ile İstanbul üniversitelerinden 15, İstanbul dışından da 3 üniversite temsilcisi en az bir toplantıya katılmıştır.

İşlevi

Konseyin işleyişine dair her hangi bir yazılı kurallar bütünü bulunmamaktadır. Genelinde yazılı olmayan taamüller çerçevesinde işler. Bu çerçevede konseyin 3 önemli işlevi bulunmaktadır, İstanbul bölge temsilcisi ve yardımcısının seçilmesi, İstanbul Münazara Şampiyonası ve İstanbul Münazara Ligi`nin düzenlenmesi.

İstanbul Bölge Temsilcisi



İstanbul Bölge Temsilcisi her yıl mayıs ayında seçilir. Konseyde her temsilcinin bir oyu bulunmaktadır ve çoğunluk kuralına göre seçim yapılır. 2007 yılından itibaren temsilci yardımcısı pozisyonu için de seçim yapılmaktadır. Bölge Temsilcisinin herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Bir sene görevde kalır. Görevi konseyin sözcülüğünü yapmak, gerçekleştirilen toplantılara başkanlık etmek , İstanbul Münazara ligini koordine etmek , İstanbul Bölge Turnuvası`nın juri başkanlığı görevini üstlenmek şeklinde özetlenebilir Temsilci üyesi olduğu münazara kulübünü temsil edemez.

Üyeleri

Şu ana kadar en az bir toplantıya temsilci gönderen üniversiteler:



İç bağlantılar



Linkler

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.