Heath Ledger

{{Oyuncu | Ad = Heath Ledeger | Resim = | Resim eni = | Resim altı = | Doğum adı = Heathcliff Andrew Ledger | Diğer adları = | Doğum tarihi = 4 Nisan 1979 | Doğum yeri = Perth, Batı Avustralya, Avustralya | Ölüm tarihi = | Ölüm yeri = | Boyu = 6`1" (185 cm) | Önemli rolleri = Ennis Del Mar (Brokeback Dağı) | Akademi Ödülleri = | Resmi sitesi = | allmovie-no = | Beyazperde.com-no = | IMDb-no = 0005132 | Sinema.com-no = | SinemaTürk-no =16173 }} filminde (ile Jake Gyllenhaal)|250px]

Heathcliff Andrew Ledger (d. 4 Nisan 1979, Perth, Batı Avustralya) Avustralyalı sinema oyuncusu. 2005 Brokeback Dağı filminde eşcinsel kovboy`u canlandı. Bu filmdenki en İyi Erkek Oyuncu Oscar`ına aday gösterilmiştir. 2001 yılindan People magazinin `Dünyanın 50 en güzel insanı` listesine seçildi.

Filmografi

Filmleri
| İsim || Rol
2008 >| ``The Dark Knight`` || The Joker
2008 >| ``Dirt Music`` ||
2007 >| ``I`m Not There`` || Bob Dylan
2006 >| ``Candy`` || Dan
2005 >| ``Casanova`` || Giacomo Casanova
2005 >| ``Brokeback Mountain`` (``Brokeback Dağı``)|| Ennis del Mar
2005 >| ``The Brothers Grimm`` (``Çılgın Kardeşler``)|| Jacob Grimm
2005 >| ``Lords of Dogtown`` || Skip Engblom
2003 >| ``The Order`` (``Günahların Bekçisi``)|| Alex Bernier
2003 >| ``Ned Kelly`` || Ned Kelly
2002 >| ``The Four Feathers`` || Harry Faversham
2001 >| ``Monster`s Ball`` (``Kesişen Yollar``)|| Sonny Grotowski
2001 >| ``A Knight`s Tale`` || Sir William Thatcher/Sir Ulrich von Lichtenstein of Gelderland
2000 >| ``The Patriot`` (``Vatansever``)|| Gabriel Martin
1999 >| ``10 Things I Hate about You`` || Patrick "Pat" Verona
1999 >| ``Two Hands`` || Jimmy
1997 >| ``Paws`` || Oberon
1997 >| ``Blackrock`` ||
1992 >| ``Clowning Around`` ||
Televizyon
1997 >| ``Home and Away`` || Scott Irwin
1997 >| ``Roar`` || Conor
1996 >| ``Sweat`` || Snowy Bowles


Dış bağlantılar

  • }


Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.