--}}

Fatma Karanfil

Fatma Karanfil   (d. 3 Şubat 1952 - Eskişehir)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Fatma Karanfil   (d. 3 Şubat 1952 - Eskişehir)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

LCC`de eğitim alan sanatçı, 1968`de Ses Dergisi yarışmasında kazandığı üçüncülükle sinemaya başladı. 1975`te Ali Kocatepe ile evlenip daha sonra ayrılan sanatçı; 1976 - 1980 yılları arasında seks filmleri furyası döneminde Londra`ya tekstil eğitimi almaya gitti. 1984`te ikinci kez evlendi. Göğüs kanserine yakalanıp, atlattıktan sonra, 2001`de yeniden sahnelere döndü.

Ödülleri

  • 1968 - Ses Dergisi Üçüncülük Ödülü
  • 1968 - İzmir Gazeteciler Cemiyeti ``Yılın Sanatçısı Ödülü``
  • 1972 - Ankara Gazeteciler Cemiyeti ``Yılın Sanatçısı Ödülü ``
  • 1972 - 9. Antalya Film Şenliği - Altın Portakal ``Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü `` (Üvey Ana filmi ile)
  • 1972 - ``Yılın Sanatçısı Ödülü``


Filmografisi

  • Yusuf`un Annesi - 2007
  • Elveda Derken - 2007
  • Kınalı Kuzular: Son Nefes - 2007
  • Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru - 2007
  • Kınalı Kuzular: Üç Kardeş - 2007
  • Annemin Gelini - 2006
  • Gülpare - 2006
  • Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz - 2006
  • Üç Kadın - 2005
  • Çocuklar Ne Olacak - 2004
  • Kumsaldaki İzler - 2002
  • Evli ve Çocuksuz - 2002
  • Çocuklar Duymasın - 2002
  • Kınalı Kar - 2002
  • Kadın Yapar - 1972
  • Kahpe / Bir Kız Böyle Düştü - 1972
  • Zorbanın Aşkı - 1972
  • Kaçaklar - 1971
  • Süper Adam - 1971
  • Adını Anmayacağım - 1971
  • Cilalı İbo Yetimler Meleği - 1971
  • Genç Kızlar Pansiyonu - 1971
  • Görünce Kurşunlarım - 1971
  • Kanım Vatan İçin - 1971
  • Mavi Boncuk Lassi - 1971
  • Üvey Ana - 1971
  • Yosmalar Tuzağı - 1971
  • Keloğlan Aramızda - 1971
  • Sevgili Muhafızım - 1970
  • Öp Beni - 1970
  • Hoş Memo - 1970
  • Paralı Askerler - 1970
  • Civan Ali - 1970
  • İki Aşk Arasında - 1970
  • Kan Yağmuru - 1970
  • Müthiş Türk - 1970
  • Şıllık - 1970
  • Komando Memet - 1970
  • Linç - 1970
  • Ayşecik Sana Tapıyorum - 1970
  • Dağlar Kızı Reyhan - 1969
  • Fosforlu Cevriyem - 1969
  • Sonbahar Rüzgarları - 1969
  • Çakırcalı Mehmet Efe - 1969
  • Allah Aşkı Yarattı - 1969
  • Günah Bende mi? - 1969
  • Mezarımı Taştan Oyun - 1969
  • Namus Fedaisi - 1969
  • Cesur Kabadayı - 1969
  • Hazreti Ali - 1969
  • Ömür Boyu - 1969
  • Allahın Aslanı Ali - 1969
  • İki Günahsız Kız (İki Hikayeli Film) - 1969
  • Yaşamak Ne Güzel Şey - 1969
  • Kezban - 1968
  • Ömrümün Tek Gecesi - 1968
  • Kara Battal`ın Acısı - 1968
  • Sarmaşık Gülleri - 1968
  • Yakılacak Kitap - 1968


Linkler



Oyuncu-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.