Etiket: Toplum

Küçük Şeyler (TV Programı)

Küçük Şeyler, Üstün Dökmen tarafından hazırlanan televizyon programı.

Kültür nedir

Kültür farklı anlamları olan bir terimdir. İnsana ilişkin bir kavram olarak kültür, tarih içerisinde yaratılan bir anlam ve önem sistemidir.

Psikolojik Harekât

Psikolojik harekât, toplumu bir fikre inandırmak için medya, fıkra, sahte kişiler vs. başta olmak üzere kullanılarak toplumun istenen şeye inadırılması. Askerî bir metod olup dış tehditlere uygulanırken ülkemizde içe karşı kullanılmaktadır.

Kamu özgürlükleri

* Belirli bir toplumda, hukuk düzeninin benimsendiği özgürlüklerdir.

Evrendeki yasalar

Madde ve enerji yapısı, hareketi, oluşumu, değişimi ve maddeler arasındaki ilişkilerle ilgilidir. Bu yasalar gözlem ve deney sonucu doğa olayları

Yerli Malı Haftası

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan özel haftadır. Resmi ismiyle “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Küçük Şeyler (kitap)

Küçük Şeyler, Prof.

Kültik

"Kült" sözcüğü Türkçe'ye Fransızca culte'den gelir.

Görgü (toplum)

Bir toplum içinde var olan ve uyulması gereken saygı ve incelik kurallarına görgü denir.

Engelleme terapisi

Engelleme Terapisi ya da Aversiyon Terapisi; bir davranış terapisi türüdür ve istenmediği halde tekrarlı olarak yapılan bir davranış biçimini engellemeyi kapsar.

Beden Toplumbilimi

Beden toplum bilimi; insanların bir araya gelmesiyle bilinçsizleşmesi, kendi aklını kullanamamasıdır. Kişiselleşememiş, kişiliksiz insandan bahseder.

Aversiyon (engelleme) terapisi

Engelleme terapisi ya da aversiyon terapisi; bir davranış terapisi türüdür ve istenmediği halde tekrarlı olarak yapılan bir davranış biçimini engellemeyi kapsar. En basit şekliyle, yaramazlık eden bir çocuğu cezalandırmak bir engelleme terapisi sayılabili...

Din Sosyolojisi

Din sosyolojisi, dini kurum ve dini yapılanmaları, dini temalarla toplumsal yapı arasındaki ilişkileri ve dinin toplum, toplumun din üzerindeki etkilerini araştıran bilimsel bir disiplindir.

Beden toplum bilimi

Beden toplum bilimi; insanların biraraya gelmesiyle bilinçsizleşmesi, kendi aklını kullanamamasıdır. Yani bu tip insan kişiselleşememiş, kişiliksizdir. Kendi kendini yönetemezken, toplum içersinde kendine kimlik bulur, o toplumun yasal veya yasal olmayan...

görgü kuralları

Bir toplum içinde var olan ve uyulması gereken saygı ve incelik kurallarına görgü denir. Toplumda bireyler arasındaki ilişkilerin düzenlenmesinden doğan töre, adet, gelenek-görenekler, din kuralları gibi görgü kuralları da yazılı olmayan normlardandır.