Etiket: Dışmerkezlik

Yörüngeler listesi

Günümüze kadar çeşitli uzay araçları tarafından kullanılan veya teoride var olan ancak şimdiye kadar pratik olmadığı için kullanılmamış yörünge türleri aşağıda listelenmiştir.

Titania (uydu)

Titania , Uranüs'ün en büyük, Güneş Sistemi'nin sekizinci en büyük uydusudur. 1787 yılında William Herschel tarafından keşfedilmiştir.

Miranda (uydu)

Miranda , Uranüs'ün bir uydusudur. 1948 yılında Gerard Kuiper tarafından keşfedilmiştir.

Enceladus (uydu)

Enceladus , Satürn'ün altıncı büyük uydusudur. Yaklaşık 500 km çapındadır.

Dairesel yörünge

Uzay mekaniğinde dışmerkezliği sıfıra eşit olan eliptik yörünge olarak özetlenebilecek dairesel yörünge, tanım olarak fizikte sabit eksen etrafında rotasyonun tipik bir örneğidir.

Sedna (gezegen)

Sedna, Neptün ötesi cisimler'den biri. Michael E.

Satürn'ün uyduları

Satürnün bilinen 47 doğal uydusu vardır. Uluslararası Gökbilim Birliği (IAU) tarafından doğrulanan uydulardan oluşan bu gruba ek olarak bir kez gözlendiği bildirilen ancak varlığı doğrulanmamış küçük uydular bulunmaktadır.

Larissa (uydu)

İo (uydu)

İo, Jüpiter'in doğal uydularından biridir. 1610 yılında Galileo Galilei tarafından bulunan dört büyük uydudan (Galilei uyduları) yörüngesi en içte bulunanıdır.

Uranüs (gezegen)

Uranüs Güneş Sisteminin Güneş'ten yakınlık sırasına göre 7. gezegenidir. Çap açısından Jüpiter ve Satürn'den sonra üçüncü, kütle açısından bu iki gezegen ve Neptün'ün ardından dördüncü sırada gelir.

Satürn'ün doğal uyduları

Satürnün bilinen 47 doğal uydusu vardır. Uluslararası Gökbilim Birliği (IAU) tarafından doğrulanan uydulardan oluşan bu gruba ek olarak bir kez gözlendiği bildirilen ancak varlığı doğrulanmamış küçük uydular bulunmaktadır.

Himalia (uydu)

Himalia, Jüpiter'in doğal uydularından biridir.

Ganymede (uydu)

Ganymede, Jüpiter'in doğal uydularından biridir. Jüpiter'in en büyük uydusudur ve aynı zamanda Güneş Sistemi'ndeki uydular arasında da büyüklükte birinci sırayı alır.

Europa (uydu)

Europa, Jüpiter'in doğal uydularından biridir. 1610 yılında Galileo Galilei tarafından bulunan dört büyük uydudan (Galilei uyduları) gezegene yakınlık açısından ikinci sırada bulunanıdır, bu nedenle Jüpiter'in 'II' numaralı uydusu olarak adlandırılmıştır.

Elara (uydu)

Elara, Jüpiter'in doğal uydularından biridir. Yörüngesi açısından Himalia düzensiz grubunun üyelerindendir.