Etiket: Bayram

Dolgulu köfte

İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir. Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup, orijinal adı Kibbe dir.

Bayramlar

*Bayram - Belli günlerde kutlanan geleneksel ve toplumsal sevinç

Bayram, Ayaş

Bayram, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir köydür.

Asara BaTevet

Asara BeTevet (İbranice: עשרה בטבת‎, Anlam:"10 Tevet") İbrani takvimi'nin Tevet ayının 10.uncu günüdür; Yahudiliğin küçük fakat önemli bir orucudur. Yahudiliğin diğer oruçlarından farklı olarak gün doğumundan gün batımına kadar tutulan kısa bir oruçtur.

Şaloş Regalim

Şaloş Regalim (Türkçe: Üç Bayram, İbranice: שלוש רגלים‎), Üç Hac Festivali'dir. Antik İsrail ve Yehuda zamanında İsrailoğulları Tora'da emredildiği üzere Pesah, Şavuot ve Sukot bayramlarında Kudüs'e hacca giderlerdi.

Türk Halkbilimi

[[Resim:Khodja Nasritdin.jpg|250px|thumb|right|Nasreddin Hoca heykeli, [[Buhara]]]] Halkıyat karşılığı vererek bilimi ilk olarak [[Ziya Gökalp]] ile [[Fuad Köprülü]] 1913`te dile getirdiler. [[Halkbilimi]] veya yaygın kullanımıyla folklorun ilk Türk kayn...

Tu Bişvat

Sukot

Barakaların Festivali veya Çadırların Festivali olarak adlandırılan, Sukot, kutsal bir bayramdır ve Tişri ayının 15. günü (eylül-ekim sonları arası) kutlanır.

Sinanlı, Ayaş

Sinanlı Ayaş`ın en büyük nüfuslu beldesidir. Ayaş`a 7 km uzaklıktadır. Ünlü domatesleriyle tanınır.

Simhat Tora

Okuma Bayramı

Okuma Bayramı bir bayram olmamakla birlikte ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin genel olarak mayıs ayında okullarında düzenledikleri gösteriler bütünüdür. Yapılması zorunlu olmadığı gibi bakanlık müfredatında da bulunmaz ancak velilerin okula yeni başlayan...

İslam dini bayramları

İslam dininde Ramazan bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere iki büyük bayram vardır. Bayramlar kültür ve mezheplerin farklılığına göre değişik şekillerde kutlanır.

Türk Mitolojisinde Demircilik

Demircilik, demir işleme sanatıdır.

Terminus (mitoloji)

Terminus, Roma mitolojisinde sınırların tanrısıdır. Sınırları belirtmekte kullanılan taşlar onun adına kutsaldı. 23 Şubat`ta onun onuruna Terminalia isimli bir bayram kutlanırdı.

Musevi Bayramları

Musevi bayramları, Musevi takvimine göre hesaplanır Miladi takviminin 2006 yılı Musevi takviminde 5766 yılıdır. Çünkü Musevi takvimi Ay ve Güneş esasına göre çalışır ve Ay takvimleri Güneş takvimlerine göre yılda 11 gün daha kısa olduğundan, Bayramların h...