--}}

Ercan Yazgan

Ercan Yazgan (d. 1946) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen.

Ercan Yazgan (d. 1946) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen.

Tuncay Özinel Tiyatrosu, AST gibi topluluklarda çalışan sanatçı, ``Perihan Abla`` dizisiyle tanındı. 1971`de sinemada yer aldı. Bizimkiler dizisindeki ``Kapıcı Cafer`` tiplemesiyle başarılı bir karakter oyunculuğu sergiledi.

Ödülleri

  • 36.Antalya Film Şenliği, 1999, ``En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu`` Duruşma


Filmografisi



  • Ahh İstanbul - 2006
  • Tatil Aşkları - 2004
  • Altın Kafes - 2004
  • Hayat Bilgisi - 2003
  • Aşk Meydan Savaşı - 2002
  • Balalayka - 2000
  • Duruşma - 1999
  • Sevda Kondu - 1996
  • Kaygısızlar - 1994
  • Yazlıkçılar - 1993
  • Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
  • Bizimkiler - 1989
  • Kabadayı - 1986
  • Perihan Abla - 1986
  • Arkadaşım - 1982
  • Dokunmayın Şabanıma - 1979
  • Sarmaş Dolaş - 1977
  • Tatlı Kaçık - 1977
  • İzin - 1975
  • Hüdaverdi-Pırtık - 1971


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.