Elif Çepni

düzenle|Mart 2008 Elif Çepni (d.1968 Karabük)Türk ekonomist.

Doç.Dr.Elif Çepni 1968 Karabük doğumludur.İlk, orta ve lise öğrenimini TED Karabük Koleji`nde tamamlamıştır.

1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans diploması, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (S.B.E) “Avrupa Topluluğu`nun Ekonomik Yapısı” anabilim dalından master derecesi ve 1998 yılında İstanbul Üniversitesi S.B.E nden “ Ekonomi” anabilim dalında doktora derecesi almıştır.1998 yılında Avrupa Birliği Komisyonu Jean-Monnet bursunu kazanarak 1999 yılında Nottingham Üniversitesi`nden Ekonomi dalında“ Master of Science” derecesi almıştır.London School of Economics yaz okullarından “International Economics” ve “ Advanced Econometrics” sertifikaları almış olan yazar, 1994-2000 yılları arasında önce Araştırma görevlisi daha sonra öğretim görevlisi olarak Gazi Üniversitesi “Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme” anabilim dalında çalışmıştır.

2000 yılında İstanbulDoğuş Üniversitesi İ.İ.B.Fakültesinde Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başlayan Doç.Dr.Çepni 2004 yılında Makroekonomi dalında Doçentlik ünvanı almıştır. Hala Doğuş Üniversitesi`nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Doğuş Üniversitesi Dergisi editörlüğü görevlerini yürütmektedir.Üniversitede hem lisans hem yüksek lisans programlarında Ekonomiye Giriş, Mikroiktisat, Makroiktisat, Kalkınma Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi ve Ekonomik Analiz dersleri vermektedir. Yazarın “ “Ekonomik Göstergeler ve İstatistikler Rehberi” ve “The Economy of Turkey in Retrospect” adlı kitapları bulunmaktadır.

Hobileri ekonometri ve matematiksel iktisat çalışmak, uluslararası ilişkiler konusunda okumak, latin müziği dinlemek ve yüzmektir.

Kitapları

A.Çepni,E., (2007), Ekonomik Göstergeler ve İstatistikler Rehberi, Seçkin Yayıncılık A.Ş,Ankara, Genişletilmiş İkinci Baskı.

B.Çepni,E., (2003), The Economy of Turkey In Retrospect, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul

C.Industrial Development in Turkey, Some Contemporary Issues, Wisdom House, Leeds, England, 2007 (Kitapta bölüm).

D.Çepni, E. (2007), “Türk Sanayi Sektörü” ed. İbrahim Öztürk, Türkiye`nin Küresel Entegrasyonu, Fırsatlar ve Tehditler, ISO yayınları (Kitapta bölüm).

Bazı Makaleleri



A. Assessing the Currency Crises in Turkey, Central Bank Review, Central Bank of Turkey, Volume:6, Number:1, January 2006 (Dr. Nezir Köse ile ortak).

B. Intra-Industry Trade Patterns of Turkey: A Panel Study, Gazi Universitesi Iktisadi Idari Bilimler Fakultesi Dergisi, Volume:5, No:3, Winter (Dr. Nezir Köse ile ortak).

C. Microeconomics Foundations of Keynesian Economics on Wage Stickiness, Economic Approach, Gazi University, Quarterly Journal of the Economic Department, No: 37, Summer 2000, Volume: 11.

B. Is Global Inequality Getting Worse or Better, Regionalism versus Globalisation, Global Business and Technology Association, 11-15 Temmuz ,Istanbul, 2001.

D. The Effects of IMF Programs on the Real Growth Rates of Turkey, 4 th Global Conference on Business and Economics, Oxford University, St. Hugh College, 26-28 June 2005 (Dr. Nezir Köse ile ortak).

E. How Bad are Budget Deficits, 5 th Global Conference on Business and Economics, Cambridge University, New Hall College, 6-8 July 2006 (Dr. Nezir Köse ile ortak).

F. How Real are Real Exchange Rates?, 93 rd International Conference of Applied Econometrics Association on Exchange Rate and Risk Econometrics, October 19-20 2006, Pireaus University, Athens (Dr. Nezir Köse ve Yeliz Yalçın ile ortak).

G. Converging Between Turkey and the EU, Panel Unit Root Test”, Oxford Business and Economics Conference, 24-26 June 2007, Oxford, UK (Doç.Dr. Nezir Köse ile ortak).

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.