Ekrem Dümer

Ekrem Dümer (d. 15 Ekim 1928 - Kasımpaşa, İstanbul - ö.



Ekrem Dümer   (d. 1928 - İstanbul - ö. 1999)   Tiyatro ve sinema sanatçısı.

1937`de Halkevleri`nde amatör oyuncu olarak tiyatroya başladı. 1947 yılında Sadi Tek Tiyatrosu`nda profesyonel oyuncu oldu. Tevhid Bilge ve Aziz Basmacı tiyatrolarında çalışan sanatçı, 1954`ten itibaren sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Filmografisi

  • Ada 1988
  • Anneler Ve Kızları 1971
  • Arzu 1985
  • Aşkım Günahımdır 1984
  • Bekçiler Kralı 1979
  • Birkaç Güzel Gün İçin 1984
  • Bize Nasıl Kıydınız 1994
  • Canikom 1979
  • İmparator 1984
  • Kapıcılar Kralı 1976
  • Köpekler Adası 1996
  • Rüya Gibi 1971
  • Sapık Kadın 1988
  • Seni Seviyorum 1987
  • Ve Silahını Çekti 1972
  • Yalan Dünya 1972
  • Yüz Liraya Evlenilmez 1974)


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Ekrem Dümer ilgili konular

  • Zehir hafiye

    Zehir Hafiye,Orhan Aksoy'un yönettiği,Başrollerini Kemal Sunal ve Nur Gürkan'ın paylaştığı,1989 yapımı türk filmidir.
  • Değirmen (film)

    1914`te Sarıpınar`da geçen filmin konusu; işine çok bağlı bir kaymakamın sadece bir geceliğine alem yapması ve bu eğlencede dansözün hız
  • Ekrem Dümer

    Ekrem Dümer (d. 15 Ekim 1928 - Kasımpaşa, İstanbul - ö.
  • Ah Nerede (film)

    Ah Nerede, 1975 yapımlı Türk romantik komedi filmidir.
  • Tarzan Rıfkı

    Tarzan Rıfkı, Yönetmenliğini Natuk Baytan'ın üstlendiği, 1986 yapımı bir Türk filmidir. Güldürü türündeki bu sinema filminin başroller
  • Gülen Adam

    ''Gülen Adam'', Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı, yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı 1989 yapımı komedi filmidir.
  • Saim Nahit Bilge

    Saim Nahit Bilge (d.1913 ,İstanbul, ö. 11 Kasım 1976 ,İstanbul )Türk Tiyatro ve sinema sanatçısı.
  • Acele Koca Aranıyor

    Acele Koca Aranıyor Muzaffer Arslan'ın yönettiği 1975 yılında çekilmiş türk filmidir. Fimin başrol oyuncusu Türkan Şoray'dır.
  • Kurşunların Kanunu

    ''Kurşunların Kanunu'', başrolünü Yılmaz Güney'in oynadığı yönetmenliğini ise Nuri O. Ergün'in yaptığı 1969 yapımı Türk filmidir.
Ekrem Dümer
Ekrem Dümer