--}}

Üstün Asutay

Üstün Asutay,   (d. 1938, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Üstün Asutay,   (d. 1938, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Henüz yedi yaşındayken tiyatro ile tanışan Üstün Asutay, ilk derslerini Bakırköy Halkevi`nde Münir Özkul ve Kenan Pars`tan aldı. ``Türk Ticaret Bankası Çocuk Tiyatrosu`` ve ``Ali Baba Çocuk Tiyatrosunda, çeşitli topluluklarda uzun yıllar çok sayıda oyunda çeşitli roller oynadı. 1993 yılında Ergun Köknar, Tarık Akan ve Cem Karaca ile birlikte ``Bakırköylü Sanatçılar Derneği`` (BASAD)`ın kurucu üyeleri arasında yer alarak başkanı oldu. Kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde görev yaptı.

Filmografisi



  • Oyunbozan - 2000
  • Şemsi Paşa Pasajı - 2000
  • Evdekiler - 1995
  • Son Fasıl - 1993
  • Bizim Mahalle - 1993
  • Üç Aşağı Beş Yukarı - 1992
  • İmdat İle Zarife - 1991
  • Vatandaş Ahmet Efendi - 1991
  • Arabesk - 1988
  • Selamsız Bandosu - 1987
  • Uzaylı Zekiye - 1987
  • Kuruntu Ailesi - 1986
  • Oduncunun Çocukları - 1966
  • Güldürme Beni - 1986


Linkler





Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.